Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, vyplňuji přehled (pomocí interaktivního formuláře) pro OSSZ. Můj daňový základ je 11 510,- a činnost jsem vykonávala 8 měsíců jako hlavní. Formulář mi vyplnil, že i v řádku 28 má být 8 je to tak správně? A hlavně v řádku 31. mi vyšlo 5 755,- a minimální vyměřovací základ v řádku 35. mi vyšel 50 280,- chci se zeptat do řádku 36. mám napsat minimální vyměřovací základ těch 50 280,- nebo ten vypočtěný 5755,-? Automaticky se mi tam vyplňilo také 50 280,- ale raději se chci zeptat zda je to tak správně..celých 8 měsíců jsem platila minimální zálohy a vyšel mi přeplatek 6,- a měsíčký záloha na další období mi vyšla minimální 1890,- je to tak dobře?
Předem moc děkuji za odpověď.
V řádku 28 má být také 8 měsíců. Do řádku 36 (určený v.z.) musíte zapsat alespoň minimální základ 50 280,-, případně si můžete v.z. dobrovolně zvýšit, ale nemůžete vyplnit nižší částku, proto tam automaticky naskočilo 50 280,-. Jako OSVČ hlavní jste povinna odvést pojistné alespoň z minimálního vyměřovacího základu bez ohledu na to, že vypočtený v. z. (na ř.31) byl nižší.
Přeplatek 6,- Kč a zálohy 1.890,- Kč jsou správně. Novou výši zálohy zaplaťte už za měsíc, ve kterém jste podala přehled, když začnete platit vyšší zálohu dřív, tak se také nic nestane.
Děkuji moc. Ještě se zeptám, daňové přiznání už jsem podala, ale teď jsem narazila na jednu věc a to na 4 straně daňového přiznání, jak je počet příloh, měla jsem jen jednu a to přílohu č. 1 a do počtu listů příloh jsem vyplnila 1 takže celkem příloh dohromady bylo 1 je to tak správně? Teď si říkám jestli tam nemělo být 2 když ta příloha č. 1 má dvě strany..ale pořád je to jeden list..omlouvám se za hloupou otázku jen mi to tak vrtá v hlavě :) Opravdu moc děkuji!
Vyplnila jste to správně. Příloha č. 1 má jeden list, počet stran není důležitý.