Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den mám dotaz , když uplatńuji paušální odečet daně můžu uplatńovat odečet úroků z hypotéky na bydlení...Děkuji
Máte na mysli asi výdaje uplatňované procentem z příjmu. Ano úroky z úvěrů (hypotéky) můžete uplatnit.
Podnikám na základě Koncestní listiny, v jaké % výši si mohu odečíst paušální náklady. Moc díky za odpověď.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká evidence se musí vést když mám finančním úřadem stanovenou paušální daň za rok 2007 a nyní jsme žádala o stanovení paušální daně i na rok 2008 (nemyslím tím paušální výdaje procentem). Díky za odpověď.
Požadavky na evidenci stanoví § 7a zákona o daních z příjmů:
Poplatník je povinen vést jednoduchou evidenci o výši dosahovaných příjmů, výši pohledávek a o hmotném majetku používaném pro výkon činnosti. Pokud je poplatník plátcem daně z přidané hodnoty je povinen vést evidenci podle zvláštního právního předpisu upravujícího daň z přidané hodnoty.
Vláďa napsal(a):
Podnikám na základě Koncestní listiny, v jaké % výši si mohu odečíst paušální náklady. Moc díky za odpověď.
U příjmů z neřemeslné živnosti lze uplatnit výdaje ve výši 50% příjmů.
Dobrý den,
mám nově ŽL na dokončovací stavební práce. Kolika % si prosím mohu uplatňovat výdaje paušálem?
Předem děkuji za odpověď. Láďa
Měl bych dotaz k paušálním výdajům. Jsem živnostník. Vždy jsem používal paušální výdaje 50%. Tento rok se od 1. 7. 2008 musím stát plátcem DPH. Mohu i tento tok používat paušální výdaje ve výši 50%?