Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den, jsem OSVČ a dočetla jsem se, že soc.,zdravot., a důchod. pojištění si od roku 2008 nebudu moci dát do daňově uznatelných výdajů. Takže to půjde mimo a nemusí se o tom vést evidence? Kdo mi to pomůže vysvětlit? Předem děkuji.
Platby na zdravotní a sociální pojištění OSVČ nebudou od 1.1.2008 daňově uznatelným výdajem a nebude proto důvod uvádět je v daňové evidenci. DE má obsahovat údaje o příjmech a výdajích v členění potřebném pro zjištění základu daně a platby pojistného už nebudou mít na základ daně vliv.
Dobrý den,
také jsem se někde dočetla, tuto informaci, že platba pojistného na zdravotní a sociální pojištění OSVČ, již nebude nákladovou položkou pdonikatele od 1.1.2008,
byla jsem překvapena a nechtěla jsem tomu věřit, teď už věřím, ale stále mi něvěří Ti, kterých se to týká, hlavně podnikatelé, kteří platí dost vysoké zálohy a nebo Ti, kteří vykazují náklady paušálními výdaji.
Teď jsem ubezpečena, že je to TAK. Tak se podle toho zařídíme.
Tato diskuse je SUPER.
Děkuji Milča
Chtěla jsem se zeptat,když se pojistné neuvádí do DE, tak je ani nemusím platit z běžného účtu podnikatele,ale třeba ze sporožira? Tím pádem mohu BÚ zrušit, když jsem ho měla zřízený kvůli těmto platbám,né???
Děkuji za odpověď!
Jestli vám výpisy z BÚ slouží jen k prokazování plateb SP a ZP, tak můžete účet s klidem zrušit.
Stránky: 1