Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, paní Zdeno
zjistila jsem, že za rok 2023 jsem poslala na FÚ chybné údaje ve Vyúčtování daně ze záv.činnosti, poradíte prosím jak postupovat, mám poslat opravné ? dodatečné ?
Děkuji za odpověď Lída
Dobrý den, paní Lído. Je to stejné, jako u daňového přiznání. Pokud zjistíte chybu ještě ve lhůtě pro podání přiznání nebo vyúčtování, tak podáváte opravné. Pokud ji zjistíte až po lhůtě, tak podáváte dodatečné.
Paní Zdeno, i když je to přes dva roky ?? Moc děkuji Lída
Když je to přes dva roky, tak se bude jednat o dodatečné vyúčtování.
Moc děkuji, posílám, snad nedostanu pokutu. Lída
Pokud vím, tak za dodatečné podání se zatím pokuty nedávají. Jestli budete na základě dodatečného vyúčtování doplácet daň, tak vyměří úrok z prodlení, pokud bude vyšší než 1.000,- Kč.
Paní Zdeno, moc děkuji Lída
Dobrý den, paní Zdeno
vyplňuji JMHZ, poradíte v části Neodpracované hodiny se v měsíci když je placený svátek (leden) počítá i placený svátek Zaměstnanec měl v lednu 2 dny dovolené, napíši tedy celkem neodpracované hodiny 24 hodin a do části neodpracované hodiny z důvodu čerpání dovolené 16 hodin ??
moc děkuji Lída
Dobrý den, paní Lído. Lituji, ale nevím. Blázinec kolem JMHZ nesleduji, jsem už nějaký čas v důchodu. Ale asi bych to vyplnila tak, jak píšete.
Paní Zdeno, děkuji, vyplnila jsem tedy 24 - 16 hod.dovolené, uvidím. Zdravím Lída