Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
jsem teď v takové šlamastyce ohledně AdSense. Zavinil jsem si ji sám, to vím, teď bych ji potřeboval hlavně co nejdřív vyřešit.
ÚčetAdSense jsem si založil v únoru 2014 a reklamy jsem dal na své stránky. Výdělek byl v řádu haléřů za měsíc, takže něco jako nahlášení na FÚ jsem tehdy vůbec neřešil. Jenže co se nestalo - stránky se staly populární a na účtu mi za posledních pár měsícu přistála částka, která přesahuje 15 tisíc nutných k zaplacení daně z příjmu.
Nemám živnostenské oprávnění, nejsem identifikovaná osoba, a (dokážu Vás v tomto bodě ještě překvapit?) není mi vlastně ani osmnáct let.
Co teď? Kontroloval by vůbec FÚ daňový únik v řádu tisícikorun? Opravdu nemám problém se zaplacením daně, jen, pokud to chápu dobře, to technicky vzato ani nemůžu udělat, protože "žádný příjem nemám".
Předem děkuji za radu.
Dobrý den,
na vašem místě postupuji jako všichni ostatní u příjmů od Google AdSense, viz http://jakpodnikat.cz/adsense-dph.php