Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#26 2012-09-24 17:51:27

Zdena
Moderátorka

Re: dph a clo

V dodatečném přiznání k DPH se uvádějí jenom rozdíly oproti původně podanému přiznání. Jestliže se jedná o pořízení zboží z jiného členského státu EU, tak jste je původně uvedli (buď uvedli v nesprávné výši, nebo možná vůbec neuvedli) na řádku 3, kde přiznáváte daň z pořízeného zboží a na řádku 43, kde si z přiznaného plnění uplatňujete nárok na odpočet.  Do řádků 3 a 43 tedy zapište rozdíly, přeneste je na ř. 62 a 63, tím pádem Vám na řádku 66 vyjde nula. Řádky 7/8/ a ř. 42 nevyplňujte, ty se týkají jenom dovozu zboží ze třetích zemí.

Pokud jde o daň z příjmů, tam musíte prověřit doklady. Zřejmě všechno zboží, které během roku pořídil, stihl prodat. Nebo měl na skladě jednu či více lodí a pár motorů, jenom je v tom šeru (na Silvestra se brzy stmívá) přehlédl?

Offline

 

#27 2012-09-24 18:59:19

Zdena
Moderátorka

Re: dph a clo

.. a jestli to koupil a prodal na černo, tak budete jenom přiznávat daň na ř. 3, ale na ř, 43 si nemůžete uplatnit nárok na odpočet, takže vám na ř. 66 vyjde doplatek.

Offline

 

#28 2012-09-24 19:37:06

Evrly
Člen/ka

Re: dph a clo

Paní Zdeno, ano máte pravdu vypadlo z něj že je to tak že koupil z EU ale nepřiznal to a myslel jsi , že na to nepřijde ani FU i když nechápu jak jej to mohlo napadnout. Takže ano všechny čluny prodal možná něco málo mu na skladě zůstalo (aspoň to tvrdí, že třeba z 20 člunů mu na skladě zůstalo na přelomu roku 10)Omlouvám se to s těma řádkami jsem popletla samozřejmě máte pravdu s číslami řádků. Když dá dodatečné přiznání na tyto částky tak mě paní na FU sdělila, že se to nebude řešit žádným postihem (a že nepředpokládá, žeby mu dali i pokutu) kdyby ale  přiznal jen na řádku 3 a neuplatnil si nárok na odpočet tak fu bude jasné že podvádí(vyměří mu pokutu a docela vysokou) a tak mě napadlo jestli nebude lepší , když v letošním roce vyfakturuje víc aby i víc zaplatil a upraví si i sklad?Myslíte že by to takhle šlo udělat?I když asi je to blbost no nevím jak to jinak udělat, když oni všichni chlapi si myslí jak jsou moudrý a jak vše umí a nemyslí na důsledky a teď se bojí a nevím co má dělat. MOOOOc děkuji za Vaše rady a jestli máte firmu tak mu doporučím ať si Vás platí , protože sám to očividně nezvládá.
Hezký večer
Evrly

Offline

 

#29 2012-09-25 22:58:06

Zdena
Moderátorka

Re: dph a clo

Pokud chce vyfakturovat letos, tak na tom asi prodělá. Předpokládám, že vede daňovou evidenci. Výdaje učinil v minulých letech, ale zřejmě je neuvedl v DE, takže letos bude zdaňovat celý příjem a navíc odvede DPH. Pokud má doklady o nákupu, tak by je dostal do výdajů jedině cestou dodatečného daňového přiznání (k dani z příjmů) a tím by se mu zboží dostalo i na sklad. Jestli už nemá doklady o nákupu, tak by snad bylo levnější doplatit DPH a úrok z prodlení.

Offline

 

#30 2012-09-27 10:43:54

Evrly
Člen/ka

Re: dph a clo

Dobrý den Vážená paní Zdeno,
mocinko Vám děkuji za Vaše rady jste moc laskavá a velice šikovná. Nakonec se tedy rozhodl pro dodatečné dph a změnu daně z příjmů tak abychom lodě dostali na sklad. Jinak by musel jednorázově moc platit. Děkuji moc a moc a přeji Vám krásny den.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB