Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2012-01-09 16:42:07

petra
Člen/ka

cestovní náhrady 2012

Dobrý den, můžete mi vysvětlit jak mám chápat §170/odst. 3 (text mezi hvězdičkami). AŤ to čtu pořád dokola, nějak tomu nerozumím.
§170 ods. 3
Zaměstnanci přísluší zahraniční stravné ve výši základní sazby podle odstavce 2, jestliže doba strávená mimo území České republiky trvá v kalendářním dni déle než 18 hodin. Trvá-li tato doba déle než 12 hodin, nejvýše však 18 hodin, poskytne zaměstnavatel zaměstnanci zahraniční stravné ve výši dvou třetin této sazby zahraničního stravného, a ve výši jedné třetiny této sazby zahraničního stravného, trvá-li doba strávená mimo území České republiky 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu,*** nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území České republiky právo na stravné podle § 163 nebo § 176***. Trvá-li doba strávená mimo území České republiky méně než 1 hodinu, zahraniční stravné se neposkytuje

Děkuji moc za radu.
Petra

Offline

 

#2 2012-02-01 00:27:56

Zdena
Moderátorka

Re: cestovní náhrady 2012

Pokud zaměstnanci vznikne nárok na tuzemské stravné (za tuzemskou část pracovní cesty), tak se musí zdržet v zahraničí déle než 5 hodin, aby mohl dostat i zahraniční stravné. 

Pokud mu bude náležet tuzemské stravné (na území ČR strávil např. 5,5 hodiny) a mimo území republiky stráví méně než 5 hodin (např. pouze 4,5 hodiny), tak mu zahraniční stravné nenáleží, doba strávená v zahraničí se přičítá k tuzemské části cesty. Pokud by nevznikl nárok na tuzemské stravné (na území ČR např. 3 hodiny) a v zahraničí se zdrží déle než 1 hodinu, tak mu náleží zahraniční stravné.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB