Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » DPH
  •  » přenesení DPH-klasifikace produkce

#1 2012-01-04 14:48:28

mokal
Člen/ka

přenesení DPH-klasifikace produkce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat a potřebovala bych radu,pomoc, kterou mi nezodpověděl ani FÚ. Manžel má v živnostenský listu předmět podnikání opravy mechanických částí chladících zařízení a opravy a montáž mechanických částí vzduchotechnických, větracích a klimatizačních zařízení. Došlo ke změně přenesení DPH  u  číselného kódu klasifikace produkce CZ-CPA 41-43,kde do kódu 43  spadá i instalace klimatizačích,ventilačních a chladících zařízení, ale na druhou stranu do tohoto režimu DPH nespadá klasifikace 33-instalace opravy a údržba průmyslových klimatizačních a chladících zařízení. Nemůžete mi prosím poradit, jestli se nás změna dotýká nebo jedem v běžném režimu odvodu DPH?Mockrát Vám děkuji Monika

Offline

 

#2 2012-01-09 11:57:12

mokal
Člen/ka

Re: přenesení DPH-klasifikace produkce

Dobrý den paní Zdeno, opravdu mi němůžete poradit, jak byste to viděla z Vašeho pohledu, jestli se nás změna týká?Děkuji moc za odpověď Monika

Offline

 

#3 2012-01-09 20:56:37

Zdena
Moderátorka

Re: přenesení DPH-klasifikace produkce

Dobrý večer, paní Moniko. Lituji, ale nevím. V režimu přenesení daňové povinnosti při poskytnutí stavebních nebo montážních prací je hodně nejasností a nerada bych tu uváděla mylné informace.

Podle mého názoru by nám manžel jako odborník měl napřed vysvětlit, co jsou to průmyslová klimatizační a chladící zařízení. Jestli je lze nějak odlišit od neprůmyslových, například podle druhu zařízení (určeno výrobcem jako průmyslové a je jedno, kam je instalujete) nebo se rozlišuje podle objektu, ve kterém je zařízení instalováno. Pak bychom se snad posunuly o kousek dál. 
Průmyslová zařízení byste i nadále účtovali s DPH, neboť nepodléhají režimu přenesení. Ale připadá mi to zvláštní, proč se na průmysl (předpokládám, že průmyslová zařízení používají průmyslové podniky) nevztahuje režim přenesení a například na obydlí, kanceláře a obchody (ti asi budou používat neprůmyslové zařízení) by se režim přenesení vztahoval.

U neprůmyslových zařízení je otázkou, zda režimu přenesení podléhá jen jejich instalace, nebo i opravy.

Zkuste poslat dotaz na emial MF ČR: RC-stavebnictvi@ds.mfcr.cz

Pokud manžel pracuje pro nějakou větší firmu, která má daňového poradce, tak bych asi fakturovala podle pokynů této firmy.

Nebo je možné požádat o zatřídění firmu, která se tímto zabývá, například Siak Zlín nebo ÚRS Praha. Bude to za úplatu a firma stejně neponese odpovědnost za Vaše DPH.

Offline

 
  • Index
  •  » DPH
  •  » přenesení DPH-klasifikace produkce

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB