Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2011-12-10 20:40:49

paf
Člen/ka

Ztráta dokladu

Dobrý večer,

mám e-shop, vedu DE. Mám následující problém a potřebovala bych poradit, jestli je to možné:

Zákazník objednal zboží na dobírku, zboží jsem odeslala s tím, že mi částka přišla na účet (poštovní dobírková poukázka A), tudíž byla vystavena faktura.
Když zákazníkovi zboží dorazilo, rozmyslel si to a poslal zboží nazpět s tím, že mu mám peníze vrátit fyzicky na jeho adresu. Takže jsem tak na poště učinila, zaplatila a dostala doklad.

dotaz:
1) k vydané faktuře vystavím dobropis?
2) bohužel se mi podařilo ztratit doklad o zaplacení z té pošty a teď nevím, zda mi pošta vystaví nějaký náhradní doklad nebo jak to mám, prosím, zaevidovat a dát do pořádku?
3) Jak zaevidovat do DE záporný úrok z výpisu z banky (podnik. účet), vím, že kladné se evidují jako kapit. majetek, ale jak je to se záporným úrokem?

Moc děkuji za pomoc
Pavla

Editoval paf (2011-12-11 14:27:50)

Offline

 

#2 2011-12-12 00:12:34

Zdena
Moderátorka

Re: Ztráta dokladu

1) Nemusíte vystavovat dobropis, zákazník fakturu uhradil.

2) Nevím, vyjednejte na poště. Zatím si zapište daňový výdaj (nejlépe s odvolávkou na skladovou evidenci, aby bylo zřejmé, že jste vrácené zboží přijala na sklad, případně přiložte korespondenci se zákazníkem), pokud pošta vystaví doklad, tak jej přiložíte. Nebo poproste zákazníka, zda by Vám neposlal naskenovanou kopii svého útržku složenky, to by mělo k prokázání výdaje stačit.

3) Placené (záporné) úroky jsou výdajem na podnikání.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB