Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » Živnosti
  •  » pozastavená živnost + platba za dříve provedenou práci

#1 2011-11-03 11:49:32

greencat
Člen/ka

pozastavená živnost + platba za dříve provedenou práci

Dobrý den, ráda bych od 1.11. na 4 měsíce přerušila živnost, ale vím, že mi na účet ještě přijde jedna platba za dříve provedenou práci - je to problém? Musím počkat až platba přijde a pak živnost přerušit?
Děkuji!

Offline

 

#2 2011-11-05 22:39:26

Zdena
Moderátorka

Re: pozastavená živnost + platba za dříve provedenou práci

Můžete přerušit od 1.11.2011.

Offline

 

#3 2011-11-28 19:18:27

Alf8875
Člen/ka

Re: pozastavená živnost + platba za dříve provedenou práci

Dobrý večer jsem OSVČ cca. 2 roky pracuji na Volnou živnost ve stavebnictví (pomocné a dokončovací práce) v loni jsem živnost pozastavil v prosinci vše jsem oznámil na potřebných institucích a byl jsem zaregistrován na dobu cca. 4 měsíců na ÚP v Novém Jičíně abych měl aspoň uhrazeno zdrav. pojištění když jsem neměl žádné příjmy. Živnost jsem obnovil letos  březnu se stavební sezónou. Rok se s rokem sešel a stavební sezóna končí a měl jsem za to že se bude opakovat stejný scénář jako v loni ale oůha. Volal jsem na ÚP a tam mi řekli že to takto již letos nejde že díky oněm změnám a reformám není vůbec jisté zda vůbec od ÚP dostanu nějakou korunu na přežití a překlenutí zimy. Že sami nevědí co bude a že čekaji na předpis z ministerstva práce a soc.věcí ???!!! Je možné aby nechali člověka který si poctivě platí soc. i zdrav pojištění bez koruny ? I když né svoji vinou není zrovna práce .... Děkuji za brzkou odpověd.

Offline

 

#4 2011-12-12 00:22:39

Zdena
Moderátorka

Re: pozastavená živnost + platba za dříve provedenou práci

Pokud přerušíte provozování živnosti, tak se můžete zaregistrovat na úřadu práce. Výši podpory neznám, ale moc peněz to asi nebude. Plátcem zdravotního pojištění bude stát. Oproti loňsku už není možné v období pobírání podpory v nezaměstnanosti přivydělávat například na dohodu o provedení práce.

Offline

 
  • Index
  •  » Živnosti
  •  » pozastavená živnost + platba za dříve provedenou práci

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB