Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-07-15 13:51:57

SemirGerkhan
Host

sociální + zdravotní

Dobrý den chtěl bych se zeptat kdybych chtěl začít podnikat při mém stálém zaměstnání, podnikal bych v koupi aut + jejich dílů a příslušenství.
Zajímalo by mi kdybych prodal teba něco pouze 1x za 2 měsíce tak jak je to se zdravotním a sociálním jestly se můsí plati pořád nebo ne předem moc děkuji.

 

#2 2008-07-26 21:20:11

Zdena
Moderátorka

Re: sociální + zdravotní

Jestliže máte stálé zaměstnání, tak nebudete muset platit zálohy na zdravotní pojištění, pojistné si vypočítáte a odvedete až po skončení roku, kdy budete znát výši svých příjmů a výdajů za příslušný kalendářní rok. Zálohy na sociální pojištění nebudete muset platit za předpokladu, že předložíte své OSSZ potvrzení, že jste si loni, nebo už letos vydělal v zaměstnání alespoň 96 tis. Kč (včetně případné nemocenské). Výši pojistného opět vypočítáte až po skončení roku. Pokud nebudete mít vysoký zisk (rozdíl mezi příjmy a výdaji bude v průměru nižší, než 4.312,- Kč měsíčně), pak nebudete muset platit žádné pojistné na SP. Podrobněji zde:
http://www.jakpodnikat.cz/socialni-poji … innost.php

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB