Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » Živnosti
  •  » Založení živnostňáku a jeho následné nepoužití

#1 2008-07-03 15:03:14

Katka
Host

Založení živnostňáku a jeho následné nepoužití

Ahoj, mám problém. Měla jsem nastoupit do jedné firmy.Ale aby mi mohli dát mnou požadovaný plat, měla jsem si udělat živnostenský list. Po mém přesvědčení, že jsem domluvená s firmou na nástupu, byla jsem včera na úřadě a žl si nechala udělat. Dnes ovšem nastal zlom s tím,že ve firmě již někoho mají a já tedy ten žl potřebovat nebudu. A co teď? Mám se i přesto přihlásit na různé úřady a oznámit, že tedy mám žl,ale že ho nevyužiji? A budu tedy platit i daně a jiné položky, které živnostník platí? Nebo se nikde hlásit nemusím, když budu dále vedena jako zaměstnanec?
Moc děkuji

 

#2 2008-07-04 10:17:56

Zdena
Moderátorka

Re: Založení živnostňáku a jeho následné nepoužití

Záleží na tom, co všechno jste vyplnila v registračním formuláři na ŽÚ. V částech C a D nového formuláře lze učinit oznámení o ZAHÁJENÍ ČINNOSTI správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně (ve starším formuláři to byly barevně odlišené listy). Pokud ještě tyto části vyplňovala, tak se hned spojte s oběma pojišťovnami a oznámení zrušte. Pokud jste vyplnila jenom ty části formuláře, které se týkají se živnosti a registrace k daním na FÚ, tak můžete být v klidu.

Offline

 
  • Index
  •  » Živnosti
  •  » Založení živnostňáku a jeho následné nepoužití

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB