Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » Doklady
  •  » Odlišný variabilní symobol faktura/platba

#1 2011-05-06 13:47:18

JarinR
Člen/ka

Odlišný variabilní symobol faktura/platba

Dobrý den,

chtěl bych se optat, zdali nevadí, pokud vystavím fakturu s určitým variabilním symbolem a platba mi přijde s jiným. Jsem neplátce DPH (plátcem budu od července - proto mě zajímá názor na obě varianty plátce/neplátce), vedu daňovou evidenci. Prodávám totiž také přes aukro, a stane se mi, že někdo pošle platbu za zboží dříve než mu stihnu poslat zálohovou fakturu a tudíž mi přijde platba s jiným VS než mám uvedeno na faktuře. Ještě teď aukro zavedlo systém PAYU, kdy zákazník, který ode mne něco na aukru koupí, zaplatí čátsku za zboží aukru (mě se objeví v profilu na aukru) a ja si jí nechám poslat na svůj účet z tohoto PayU účtu. Variabilní symbol v tomto případě je také jiný než na faktuře. Upravovat variabilní symboly zpětně je nesmyls..

Mnohokrát děkuji za odpověď

Offline

 

#2 2011-05-06 18:28:26

Marie66
Člen/ka

Re: Odlišný variabilní symobol faktura/platba

Podle mě v tom problém nevidím. Je důležité, abyste se Vy vyznal v tom, co máte zaplaceno a co ne. Možná by šlo připsat k Vašemu variabilu ten, pod kterým byla platba přes banku provedena. Plátcovství DPH na to nemá vliv.

Offline

 
  • Index
  •  » Doklady
  •  » Odlišný variabilní symobol faktura/platba

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB