Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2011-04-03 15:31:33

zaxmax
Člen/ka

Jak správně evidovat použité díly pro prodej

Ahoj,

mám malý obchod s mobilními telefony a náhradními díly, dále provádím servis. Vedu daňovou evidenci a také skladovou evidenci. Při servisních pracích zbývá velké množství dílů, které by bylo možno dále výhodně prodávat.

Otázka zní, jak zaevidovat takový odstrojený díl z mobilního telefonu do skladové evidence? Je potřeba tento díl ještě nějak jinak evidovat? Dále by mne zajímalo, jaká se poskytuje na tyto díly záruka, to ale nevím, zda bude tady někdo vědět.

(Abychom se dobře pochopili, uvedu jednoduchý příklad: Zákazník chce vyměnit plastový kryt na telefonu, je mu tedy vyměněn a standartně nafakturován. Nám ale zbyde onen starý kus, který by šlo za pár kaček prodat... :)

Děkuji za radu.

Offline

 

#2 2011-04-06 23:44:33

Zdena
Moderátorka

Re: Jak správně evidovat použité díly pro prodej

Odstrojené díly bych asi jen zapisovala do nějakého seznamu, např. zbylý díl (název dílu) ze zakázky č. Při prodeji, případně při spotřebě na jinou zakázku nebo při likvidaci bych díl ze seznamu odepsala.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB