Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-06-11 18:29:11

KPetr
Host

LPG - náhrada za použití soukromého vozidla zaměstnance

Jak se stanovuje náhrada za použití soukromého vozidla, které má v TP uvedenou přestavbu na LPG ale spotřebu pouze pro benzín. Přepínání s benzínu na LPG řídí automatika nebo lze LPG ručně vyřadit. Jak řešit případy, kdy se nejezdí na LPG - porucha nebo nelze z různých důvodů čerpat na částí pracovní cesty LPG.

 

#2 2008-06-12 11:41:32

Zdena
Moderátorka

Re: LPG - náhrada za použití soukromého vozidla zaměstnance

Můj názor je, že LPG je pouze alternativní způsob pohonu a zaměstnanec nemá povinnost ho při pracovní cestě využívat. Pro účely pracovních cest nejezdí na plyn, nýbrž na benzín.  Cenu benzínu zaměstnanec doloží buď nákupním dokladem, ze kterého je patrná souvislost s pracovní cestou, nebo cenu PHM hodnověrně neprokáže a pak je mu vyplacena náhrada ve výši průměrné ceny podle vyhlášky MPSV č. 357/2007 Sb. (platí od 1. ledna 2008).     

Náhradu za spotřebovaný plyn těžko stanovíte, když nemáte v TP uvedenou jeho spotřebu, tyto údaje by musela doplnit autorizovaná zkušebna motorových vozidel. Cenu za litr (nebo kg) LPG by zaměstnanec musel doložit účtenkou, neboť průměrná cena není vyhlašována.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB