Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » Daň z příjmu
  •  » Příloha č. 1 DAP - kam s paušálem na auto a zřizovacími výdaji?

#1 2011-02-22 18:02:02

greencat
Člen/ka

Příloha č. 1 DAP - kam s paušálem na auto a zřizovacími výdaji?

Dobrý den,

prosím o radu kam v příloze č. 1 daňového přiznání s paušálem za auto - dočetla jsem se v jiné části diskuze, že se neuvádí v daňové evidenci, ale zapíše se do řádku 102 v příloze č. 1. Znamená to, že je prostě přičtu k částce, kterou mám z daňové evidence jako uznatelné daňové výdaje? Takže když mám z daň. evidence výdaje 100 tis., tak tam zapíšu 148 tis., protože jsem připočetla 4 tis. měsíčně za paušál na auto?

Podobnou otázku mám u zřizovacích výdajů - kam s nimi? Přičíst k řádku 102?

Děkuji mockrát!

Offline

 

#2 2011-02-22 21:12:08

Zdena
Moderátorka

Re: Příloha č. 1 DAP - kam s paušálem na auto a zřizovacími výdaji?

Paušální výdaj na dopravu může být i v daňové evidenci, například jako poslední zápis daňové evidence jako daňový výdaj (bez pohybu finančních prostředků) a tím se vám dostane do výdajů na řádku 102. Se zřizovacími výdaji můžete udělat totéž, nebo je zapsat na začátek DE.

Nevím, kterou diskusi jste četla, ale myslím, že se tu spíš hovořilo o uvedení paušálního výdaje na dopravu v tabulce E daňového přiznání (úprava snižující rozdíl mezi příjmy a výdaji). Paušál na auto by nebyl součástí výdajů na ř. 102, ale ovlivnil by základ daně až na řádku 106. Tento postup je také možný, ale nešikovný. Pokud zpracováváte přiznání a přehledy v účetním programu, nebo ve stažené šabloně, tak si zkontrolujte výdaje, které se přenesly do přehledu o příjmech a výdajích pro zdravotní pojišťovnu. V mém programu se přenášejí jen daňové výdaje, úpravy základu daně by se mi nepřevedly.

Offline

 

#3 2011-02-22 22:51:12

greencat
Člen/ka

Re: Příloha č. 1 DAP - kam s paušálem na auto a zřizovacími výdaji?

Dobře, děkuji za odpověď a radu. Hezký večer.

Offline

 
  • Index
  •  » Daň z příjmu
  •  » Příloha č. 1 DAP - kam s paušálem na auto a zřizovacími výdaji?

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB