Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-06-02 17:50:02

pcwifi
Host

o jaky ZL / povoleni zazadat ?

zdravim

rad bych vykonaval cinnost ve smyslu : nastavovani adsl modemu,wifi zarizeni,realizace pokryti wifi signalem v bytu / dome klienta,tahani datovych kabelu po byte/dome.

Kam se obratit pro jake povoleni / oznameni ? Pokud vim,nemusim byt platce dph,coz mi vyhovuje,chapu li to dobrem,nemusim mejt zadne ucetnictvi.

diky za rady

 

#2 2008-06-02 22:14:42

Zdena
Moderátorka

Re: o jaky ZL / povoleni zazadat ?

Obraťte se na svůj živnostenský úřad, který vám podá informaci, o jaký druh živnosti se bude ve vašem případě jednat (odhaduji, že by to mohla být vázaná živnost: Montáž, údržba a servis telekomunikačních zařízení).
Na počátku podnikání nemusíte být plátcem DPH. Povinná registrace k této dani je až při dosažení obratu 1 mil. Kč za 12 po sobě jdoucích měsíců.
Jako fyzická osoba nemáte povinnost vést účetnictví, stačí daňová evidence, případně můžete uplatnit výdaje procentem z příjmů.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB