Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2011-01-10 09:16:11

Radimm
Člen/ka

ukončení a přerušení živnosti

Dobrý den,

chci se zeptat. Jaký je rozdíl když ukončím živnost a přeruším živnost. Pokud se ukončí tak za daný rok do konce přezna podá daňové přiznání s přehledy pro sociální a zdravotní. V daňovém přiznání pokud tedy budou tak dodanit pohledánky a závazky.Je to tak? Jak je to potom když je přerušeno musí se také vždycky za ten rok udělat daňové přiznání a třeba bez jakýchkolikv příjmů nebo jak to je?

Děkuji za odpověď.

Offline

 

#2 2011-01-10 17:07:46

marda
Člen/ka

Re: ukončení a přerušení živnosti

Pokud přerušíte živnost a neobnovíte ji do termínu daňového přiznání za příslušný rok ve kterém k přerušení došlo, musíte upravit základ daně o hodnotu nespotřebovaných zásob a o pohledávky a závazky. Pokud zrušíte živnost tak se postupuje stejně.
Více § 23/8  Zákon o dani z příjmu

Offline

 

#3 2011-01-12 09:09:18

Radimm
Člen/ka

Re: ukončení a přerušení živnosti

Tedy do termínu daňového přiznání ve kterém došlo k přerušení neobnovím takže podávám přiznání. A co další rok když stále neobnovím a nepodnikám musím znovu podat daňové přiznání?

Děkuji za odpověď.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB