Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » Podnikání
  •  » Chtěl bych začít podnikat, a potřeboval bych poradit.

#1 2011-01-08 19:52:52

mirospa
Člen/ka

Chtěl bych začít podnikat, a potřeboval bych poradit.

Dobrý den,

chtěl bych začít podnikat, a moje podnikatelská činost by spočívala v nákupu a prodeji výpočetní techniky a mobilních telefonů, oboje by bylo použité a tuatam něco i nové nepoužité ale spíš hlavně bazarové( použité telefony a počítače). Provozovnu bych zatím nemněl, a prodával bych přes internet.  Přečet jsem si že musím na sociální a zdravotní pojištovnu a na živnostencký uřad se zaregistrovat a že na konci budu danit 19% z výdělku. Ale potřeboval bych vedět jestli mně čeká i jiné placení at už měsíčně nebo ročně, a jestli je pro mně finančně vyhodnější ject na paušál a nebo klasicky s pomocí učetní, a vést učetnictví třeba pomocí programu pohoda a schovávat vydané faktury a i vydajové doklady za nákup zboží, a vest ci co jsem který den prodal za kolik byl nákup a prodej a tak celej rok. A co známená těch řekněme třeba 30% paušálně? Známý řikal že prej tolik budu na konci roku danit a stoho se dá ještě odečíst hodně, takže kdybych mněl obrat 500 000 ročně tak 200 000 by byl třeba zisk a dejme tomu že třeba 30% stoho by bylo ke zdaneni a pak se dá ještě dost odečíst a zbylo by 70 000 a stoho bych platil 20 000 dan, je to tak nebo lže?   Jo nechtěl bych bejt plátce dph, pokud to jde a vím že bych nesměl překročit hranici 750 000 ročně. 

Určo to tu vše je, ale abych se přiznal nechce se mi to hledat a pak pro mně by to bylo asi za jiných podmínek takže by to nebyla uplně pravda. Potřeboval bych nejlépe nějakou paní učetní nebo zkušeného člověka kdo by mi dal pravdivé informace a doporučil mi co bych mněl udělat a je pro mně nejlepší po finanční stránce a vše pro a proti co se týče paušálu a klasiky no prostě vše abych mněl jasno a nejlepe po lopatě abych to fakt pochopil :-)  A moch se rozhodnout jestli pujdu do toho a začnu podnikat.

Děkuji za každou odpověd.

Offline

 

#2 2011-01-10 00:37:51

Pavell
Člen/ka

Re: Chtěl bych začít podnikat, a potřeboval bych poradit.

Mirospa,

u fyzických osob je daň 15% (zatím, Kalousek se ji chystá zvýšit na 19%).

U právnických osob je daň 19%.

Pokud budete mít příjem 500 a výdaj 300 tj. "zisk" 200, tak už žádný "paušál" samotřejmě neodečítáte.

U prodeje je paušál 60%, tj u příjmů 500 se jedná o výdaj 300.

Pro plátcovství DPH je hranice 1 mil. Kč za 12 měsíců po sobě jdoucích.

Hezký den!

Offline

 
  • Index
  •  » Podnikání
  •  » Chtěl bych začít podnikat, a potřeboval bych poradit.

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB