Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2010-12-08 15:20:06

Pavel19
Člen/ka

e-shop - možno paušální výdaje?

Dobrý den

  provozuji internetový obchod. Nakupuju zboží v zahraničí a zde ho prodávám českým zákazníkům.Z různých důvodů (hlavně kvuli zjednodušení) bych rád za tento rok uplatnil výdaje paušálem.
  Chápu tedy správně, že spočítám všechny mé vydané faktury a použiju paušální náklady 60 % a zbylých 40 % z obratu je můj zisk ke zdanění?

  Přesto, že jsem si důkladně pročetl rubriku uplatňování nákladů paušálem radši se ptám.

  Pokud toto učiním chápu správně, že budu evidovat jen mé vydané faktury?A faktury za nakoupené zboží tedy evidovat nemusím a finační úřad je nemůže kontrolovat?

  Omlouvám se za poměrně triviální otázky, ale pokud mi odpovíte budu moc rád.

  Mnohokrát děkuji
                                               Pavel

Offline

 

#2 2010-12-08 23:51:19

Zdena
Moderátorka

Re: e-shop - možno paušální výdaje?

Sečtěte všechny PŘÍJMY (tedy to, co jste dostal v roce 2010 skutečně zaplacené) a z příjmů vypočítejte 60%, to budou vaše výdaje. Rozdíl (40%) budete zdaňovat. Měl byste vést evidenci pohledávek, tedy vydaných faktur. Faktury za nakoupené zboží vám finanční úřad nebude kontrolovat, ale schovejte je pro případ, že by vás přepadl živnostenský úřad (některé zboží kontroluje i celní správa), který má právo požadovat, abyste prokázal způsob nabytí prodávaného zboží (§ 31/3 živnostenského zákona, pokud prodáváte použité zboží, nebo předměty kulturní hodnoty, tak si prostudujte i odstavce 4 až 7).

Offline

 

#3 2010-12-09 08:49:25

Pavel19
Člen/ka

Re: e-shop - možno paušální výdaje?

Moc děkuji za potvrzení, že fú mi doklady za nakoupené zboží kontrolovat nebude, ale můžou to kontrolovat jiné instituce. Ještě jednou mnohokrát děkuji.Stejně jako určitě všichni ostatní jsem moc rád, že na internetu existuje toto diskuzní fórum.

                    S pozdravem
                                                                         Pavel

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB