Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-04-03 22:57:14

miskaraj
Člen/ka

Sporožirový účet - příjmy z podnikání

Manželovi vedu DE, příjmy za vydané faktury mu chodí na náš společný sporožirový účet. Jak mám dokládat přijatou platbu za fakturu? Přiložením celého sporožirového účtu? a co s ostatními soukromými výdaji a příjmy na účtu  - ty mám napsat souhrnou částkou do nedaňových?     
A ještě někdy manžel dělá na DOPP, platba mu též přijde na výše uvedený účet - také musím uvádět v DE jako nedaňový příjem?
Děkuji za odpověď.

Offline

 

#2 2008-04-04 00:11:31

Zdena
Moderátorka

Re: Sporožirový účet - příjmy z podnikání

Jako doklad přiložte celý výpis ze sporožirového účtu. Bude stačit, když si na výpise nějak označíte (třeba zvýrazňovačem) platby, které souvisejí s manželovým podnikáním a do daňové evidence zanesete pouze tyto platby, ostatních položek na výpise si nebudete všímat.
Druhou možností je zaevidovat všechny platby na účtu - máte kontrolu zůstatku - jednotlivě rozepisovat pouze položky, které se vztahují k daňovým příjmům či výdajům, zbývající položky dávat jednou částkou do nedaňových  příjmů a výdajů.
Odměny za DoPP, které přistanou na podnikatelském účtu, uvádím jako nedaňový příjem, zdaněný u zdroje.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB