Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2010-03-05 17:26:20

ZBT
Člen/ka

Zásoby v daňovém přiznání

Dobrý den,
prosím o radu. Vedu DE a nemám žádné zásoby, ale pro podnikání používám drobný hmotný majetek. Kdysi se měl tento majtek v zásobách vykazovat. Proto na druhé stránce 1.přílohy daňového přiznání v tabulce D., na  řádku 4 kontinuálně uvádím stav DHM, který je podložen podrobnou evidencí tohoto majetku. Je to možné? V případě, že ne, jak se této položky zbavit, její neuvedení vypadá v porovnání s počátečním stavem divně.Mockrát děkuji za radu. Zdena.

Offline

 

#2 2010-03-06 01:20:26

Jarmila234
Člen/ka

Re: Zásoby v daňovém přiznání

Pokud byly tyto movité věci v ceně do 40.tis. vydány do spotřeby,nejedná se o zásoby.Zásobou by byly pokud by se nepoužívaly,čili zůstaly na skladě. Pokud v DE uplatníte do nákladů,což podnikatel FO vedoucí DE může,znamená to ,že to nejsou zásoby.Tento drobný majetek vydaný po zakoupení do spotřeby není považován za zásoby a není nutno např. při přechodu na paušální výdaje upravit základ daně o cenu tohoto majetku.Takže jednoduše v tabulce D tuto částku neuvedete,ať to vypadá třeba i divně,pokud jste to takhle vedla.Jistě zdůvodníte.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB