Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, jsem OSVČ,nejsem plátce DPH.Je možné dát do daňových nákladů fakturu v které je v záhlaví adresa mého bydliště a ne místa podnikání?děkuji za odpověď.
A kde myslíte, že je vaše místo podnikání? No přece v místě bydliště - máte to napsané v živnostenském listě, nebo možná v jiném oprávnění:-)) Případná provozovna není místem podnikání, faktury by správně měly být napsané na místo bydliště, adresa provozovny může být navíc.
Dobrý den, paní Zdeno. Odpověděla jste mi že místem podnikání je bydliště. V mém případě na ŽL je bydliště bydlištěm, místem podnikání je pronajatá kancelář. Doručená faktura může mít tedy v záhlaví jakoukoliv adresu? Děkuji za odpověď.
Pokud mám fa s náklady na pohoštění, čili účet 513, mohu si uplatnit odpočet DPH nebo je-li to nedaňový náklad, nemohu DPH uplatňovat? Děkuji
komiksovafigura napsal(a):
Dobrý den, paní Zdeno. Odpověděla jste mi že místem podnikání je bydliště. V mém případě na ŽL je bydliště bydlištěm, místem podnikání je pronajatá kancelář. Doručená faktura může mít tedy v záhlaví jakoukoliv adresu? Děkuji za odpověď.
Jasně, už mi došlo, že jsem asi napsala hloupost, sorry:-)
Doručená faktura může mít adresu bydliště. Daňový výdaj prokazujete jako fyzická osoba a pokud jsou na faktuře údaje, které se k vaší osobě vztahují, pak by neměl být problém výdaj obhájit.
Danden napsal(a):
Pokud mám fa s náklady na pohoštění, čili účet 513, mohu si uplatnit odpočet DPH nebo je-li to nedaňový náklad, nemohu DPH uplatňovat? Děkuji
DPH nelze uplatnit, neboť zdanitelné plnění nebylo použito pro uskutečnění vaší ekonomické činnosti.