Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2010-02-27 15:29:22

fista
Člen/ka

uplatnovani pausalu, doklady prijmu

Dobry den,
predem bych moc chtela ocenit vasi praci a pomoc lidem, moc dekujem.
Mela bych dotaz jsem momentalne na rodic. dovolene a napadlo me si privydelat prodejem obnoseneho detskeho zbozi - klasicky MMB, Aukro...atd. Potrebuji poradit, chtela bych uplatnovat vydaje pausalem (vedeni ucta by mne zabralo asi vic casu a nevyplatilo by se vzhledem k vydelku). Jak budu prokazovat prijem, vadi mne tam ta castka postovneho...nejde, ze bych kazdemu vystavila paragon a odevzdala paragony FU, jako doklady o prijmu ( musim dokladat vypis z uctu)? Nebo neporadite, jak nejlepe to delat, aby vse bylo v poradku?
Dekuji moc za odpoved.
Pekny den

Offline

 

#2 2010-03-03 01:31:00

Zdena
Moderátorka

Re: uplatnovani pausalu, doklady prijmu

Pokud budete přijímat platby na účet, pak bude dokladem o příjmu výpis z běžného účtu a tím pádem bude vaším příjmem částka za zboží i za poštovné. S paragony na FÚ asi nepochodíte, nemáte provozovnu (obchod) a bude tedy zřejmé, že neprodáváte za hotové.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB