Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2010-02-05 01:00:21

RR
Člen/ka

Aukce doklad

Jako vlastník živnosti , musím vydat doklad při prodeji předmětu na aukci ?
Nejsem plátce DPH .

Offline

 

#2 2010-02-08 16:56:58

mz
Člen/ka

Re: Aukce doklad

Pokud se jedná o prodej zboží, tak jednoznačně ano. Pokud se jedná třeba o starý budík nebo tričko, tak ne.

Já bych se ovšem zeptal: mohu vystavit paragon (má na sobě napsáno "daňový doklad" + spoustu zmínek o DPH) jako neplátce DPH? Pokud ne, bylo by to možné při přeškrtání uvedených poznámek?

Ještě jedna otázka k tématu. Když budu posílat pár zásilek měsíčně, tak se mi nevyplatí s poštou uzavírat žádnou smlouvu apod., abych dostával faktury. Je tedy podací lístek dostatečným dokladem do účetnictví? Nebo mám s každou zásilkou vyžadovat explicitně nějaký další doklad? Předem děkuji za odpovědi.

Offline

 

#3 2010-02-08 18:37:14

miruska.j
Člen/ka

Re: Aukce doklad

Pro klid duše napište na doklad: Nejsem plátce DPH. (Hlavně bude stačit, když dph nevyčíslíte). A určitě bude stačit podací lístek, kde jsou všechny údaje - přijde mi dokonce výstižnější než ty potvrzení, které jinak pošta dává :-)

Offline

 

#4 2010-02-09 17:06:29

mz
Člen/ka

Re: Aukce doklad

miruska.j: Moc děkuji za odpověď! Skutečně jsem hned klidnější. :-) (Hlavně proto, že mi s další prací nepřibyde zbytečného papírování.)

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB