Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2010-01-29 22:44:26

Ondra81
Člen/ka

opravné DP pro paušální výdaje

Zdravím!
Mám takovou situaci: podal jsem daňové přiznání se standardními 60% výdaji, a kvůli nízkému čistému zisku jsem teď nedostal přislíbený úvěr (slečna v bance totiž předtím mluvila o hrubých příjmech, takže jsem netušil žádnou zradu). Takže napadá mě logické řešení, že bych si podal opravné daňové přiznání a zvedl si čistý zisk. V této souvislosti mám dva dotazy:

1) Je možné opravné DP v takové situaci podat? (V zákoně jsem si totiž přečetl nějakou poznámku, že paušální výdaje nelze měnit, ale nevím, co se tou větou vlastně myslí...)

2) Je možné vykázat výdaje procentem NIŽŠÍ, než jak je určuje zákon? Tedy abych např. vykázal výdaje 25%, když se na mě standardně vztahuje sazba 60%?

Díky moc za odpovědi!
Ondřej

Offline

 

#2 2010-01-30 21:24:17

Zdena
Moderátorka

Re: opravné DP pro paušální výdaje

Pokud jde o daňové přiznání za rok 2009, tak můžete až do 31.3.2010 podat opravné daňové přiznání, na to původní nebude brán zřetel _ viz § 41/3 zákona o správě daní a poplatků. Není možné vykázat nižší procento. Můžete použít skutečné výdaje, nebo neuplatnit žádné.

Pokud jde o daňové přiznání za rok 2008, tak s tím už se, bohužel, nedá nic dělat. Paušální výdaje nelze zpětně (dodatečným daňovým přiznáním) změnit.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB