Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2010-01-28 20:23:23

Keert
Člen/ka

Daňové přiznání a úřad práce

Dobrý večer.

Prosím o radu v této věci.

V roce 2009 jsem prvních 6 měsíců pracoval na hlavní pracovní poměr u zaměstnavatele. Poté 3 měsíce jsem byl na úřadě práce (kde jsem pobíral podporu v nezaměstnanosti) a poslední tři měsíce jsem podnikal na hlavní činnost.

Je mi jasné, že musím do přiznání zahrnout příjmy a zálohy na daň od zaměstnavatele podle potvrzení o zdanitelných příjmech. Poté vyplním veškeré potřebné údaje z podnikání. Tak ale teď jak tam zařadit ten úřad práce? Případně to 3 měsíční pobírání podpory?  Musí se tam úp někam uvádět? Jak je to v případě záloh pro pojišťovny a ÚP? Nebo se ten pracák prostě do přiznání ani do přehledů pro pojišťovny neuvádí?

Díky za pomoc.

S pozdravem KEERT

Offline

 

#2 2010-01-28 23:47:38

Zdena
Moderátorka

Re: Daňové přiznání a úřad práce

Úřad práce nikam neuvádíte. Podpora v nezaměstnanosti je osvobozená od daně z příjmů, do přehledů se také neuvádí, nejde o příjem z podnikání.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB