Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2010-01-28 14:36:20

PetraJ
Člen/ka

Jaké procento u následujících živností?

Dobrý den,

měla bych takový dotaz. Provozuji dvě živnosti. Mám živnostenské oprávnění na Činnost účetních poradců, vedení účetnictví a vedení daňové evidence. A dále provozuji administrativní práce na živnostenský list, což se jedná o živnost volnou konkrétně o Služby v oblasti administrativní správy.

Ráda bych si uplatnila výdaje procentem. Pokud jsem to dobře pochopila, pak musím evidovat příjmy z těchto živností zvlášť a pro jistotu se chci zeptat na výše paušálních výdajů. U toho vedení účetnictví a daňové evidence si mohu uplatnit 80 % a u té druhé živnosti 60 %? Je to tak správně? Nebo si mohu uplatnit u obou živností pouze těch 60 %?

Předem děkuji mockrát za odpověď

Offline

 

#2 2010-01-28 22:31:11

Zdena
Moderátorka

Re: Jaké procento u následujících živností?

Ano, příjmy by měly být evidovány zvlášť, ale v tomto případě je to jedno. U obou živností si uplatníte výdaje ve výši 60%.

Osmdesátiprocentní paušál mohou využít zemědělci a řemeslníci. Vedení Ú a DE je živností vázanou, která má stejný paušál, jako živnosti volné (oba druhy živností patří pod příjmy ze živnosti podle § 7/1/b ZDP).

Offline

 

#3 2010-01-29 08:55:37

PetraJ
Člen/ka

Re: Jaké procento u následujících živností?

Děkuji mockrát za odpověď.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB