Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2010-01-22 21:23:58

netrunner
Člen/ka

Vložení soukromého auta do OM

Dobrý den vespolek,
rád bych se zeptal, jaké jsou možnosti a povinnosti při vložení soukromého vozu do obchodního majetku. Auto mám koupené na úvěr (ne leasing, v TP jsem já), zaplatil jsem akontaci při koupii (2/2008) a od té doby platím měsíční splátku, která zahrnuje i pojištění.

Paušální výdaje na dopravu jsou pro mě výhodnější, než skutečné za benzín apod. Chtěl bych se zbavit knihy jízd úplně a auto hodit do OM. Na sourkomé ježdění mám druhé auto, s tímto se jezdí jen firemně.

Protože jsem v TP zapsaný já, stačí, když prostě začnu měsíční splátku uvádět jako výdaj (jak s DPH?) nebo musím někde sehnat ocenění?

Díky za každou radu.

Offline

 

#2 2010-01-25 02:59:15

Pavell
Člen/ka

Re: Vložení soukromého auta do OM

Nerozumím tomu, proč platíte ve splátce pojištění. Pojišťovat věc by měl vlastník. Není vlastníkem poskytovatel úvěru? Nemáte dohodnutý zajišťovací převod práva? Potom by byl vlastníkem úvěrující subjekt.

O jaké DPH se v souvislosti s měsíční splátkou jedná?


Hezký den!

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB