Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-12-11 11:05:47

Orl.
Člen/ka

Vystavení faktury

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak máme vystavit fakturu do Anglie. Jsme plátci DPH, prováděli jsme montážní práce v Anglii. Objednala si nás česká firma, také plátce DPH, která je plátce DPH pouze  u nás. Myslím si, že pokud uvedu na fakturu částku bez DPH, jak to po nás vyžaduje zadavatel služby, tak musím uvést DIČz Anglie. Ten mi ale tvrdí, že nic takového není potřeba, že pouze stačí, když bude na faktuře uvedeno, že se jedná o práce v Anglii a částka bez DPH.
Tak teda nevím a prosím o radu.

Offline

 

#2 2009-12-11 21:09:04

Zdena
Moderátorka

Re: Vystavení faktury

Stačí uvést, že se jedná o práce na nemovitosti (případně na věci movité, z dotazu to není patrné) a odkaz na § 10/1 (resp. § 10/4/c) zákona o DPH. Další daňové povinnosti se řídí anglickým zákonem o DPH, s největší pravděpodobností vám vznikla povinnost přiznat a odvést DPH v Anglii.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB