Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-11-12 15:04:03

jinina
Člen/ka

řemeslná živnost

Mohu provozovat řemeslnou živnost, při které je nutné prokazování praxe atd. bez prokazování mé praxe, když bych si na tyto práce najímala lidi, kteří jsou k tomuto způsobilí tj. mají praxi v oboru, mají  potřebné zkoušky atd. ??????

Offline

 

#2 2009-11-12 16:36:57

Zdena
Moderátorka

Re: řemeslná živnost

Ne. Odborně způsobilá osoba vám ale může dělat odpovědného zástupce podle § 11 živnostenského zákona.

Offline

 

#3 2009-11-12 21:34:09

aahoblik
Člen/ka

Re: řemeslná živnost

Je možné někde zjistit jaké jsou požadavky na truhlářskou dílnu pokud chci pracovat sám bez dalších zaměstnanců??

Offline

 

#4 2009-12-11 21:56:48

Hypocrisi
Člen/ka

Re: řemeslná živnost

Dobrý den
Chtěl bych provozovat živnost zedníka.Již několik let tuto práci dělám ale mám to jako koníčka.Nikde jsem jako zednik zaměstnaný nebyl.Slyšel jsem , že když si najdu zedníka ze živnosti , může mi potvrdit písemně že jsem odborně způsobily a mohl bych dostat živnostenský list na zednické práce.
Děkuji za odpověď 
Hypocrisi

Offline

 

#5 2010-01-07 19:44:52

jan rada
Člen/ka

Re: řemeslná živnost

Dobrý den
mám jeden asi hloupý dotaz jsem mladý a nemám žádné zkušenosti se živností ale pracuji na hpp jako automechanik a chci se zeptat jestli lze,  když si udělám živnostencký list v tomto oboru a chci si přividělávat vedlejší činností "na černo,, opravou aut chci mít ŽL ale nechci odvádět daně soc a zdrav. atd. ale chci mít živnostenský list jen proto abych si mohl udělat reklamu vizitky, web str,inzerát  lze to???

Offline

 

#6 2010-12-07 10:13:12

makina
Člen/ka

Re: řemeslná živnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na otázku ohledně řemeslné činnosti. Chromování se do této živnosti řadí a na veškerou řemeslnou živnost je třeba mít roky praxe nebo odbornou školu. Pokud na tuto činnost existují školení nebo kurzy, dá se po absolvování tohoto kurzu provozovat taková živnost? A ještě bych měla dotaz, zda jsou určené požadavky na dílnu pro provozování této činnosti.

Děkuji za odpověď

Markéta

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB