Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-09-21 10:37:38

samba
Člen/ka

Ozvučení kulturních akcí.

Dobrý den.Jsem zaměstnán u firmy na HPP jako Obchodní zástupce ale mám dále i "koníčka" kdy vlastním zvukovou techniku se kterou  ozvučuji různé společenské akce.např.zavolá mi kapela,že chce ozvučit koncert nebo pořadatel který chce ozvučit celodenní program,kde se střídají různí umělci.Tuto činnost dělám zatím vždy na Dohodu o provedení práce,kdy pořadetel za mě odvádí z celkové částky daň 15 % a já se o nic víc nestarám.Takových pořadatelů mám více a u žádného z nich nepřekračuje celková doba přes 150 hodin za rok.Né ale každý pořadatel se chce zabývat tím,že by semnou sepsal Dohodu o provedení práce a raději po mě vyžaduje fakturu.Přemýšlím tedy o tom,že bych tuto činnost začal dělat na VPP s vlastním IČO a začal vystavovat pořadatelům vlastní faktury.O jaký druh ŽL bych mě požádat?

Offline

 

#2 2009-09-21 15:25:31

Martas
Člen/ka

Re: Ozvučení kulturních akcí.

Ahoj, myslím si, že je to podle odstavce 117.,, Pořádání kulturních produkcí, zábav a provozování zařízení sloužících zábavě" .
To jest : Pořádání divadelních představení, koncertů, filmových a audiovizuálních představení a estrádních produkcí, zejména veřejné předvedení divadelních představení, koncertů a audiovizuálních, estrádních a jiných produkcí účinkujícími na stálé scéně i jako hostující na nejrůznějších akcích svého druhu. Pořádání filmových a audiovizuálních představení (promítání a doprovodné akce pořadatele filmového představení, není-li tento provozovatelem kina). Pořádání tanečních zábav a diskoték. Činnost konferenciéra a diskžokeje, moderování různých kulturních, společenských akcí. Činnost zvukařů, osvětlovačů, kameramanů, produkčních, garderobiérů a další podpůrné činnosti související s realizací uměleckých výkonů. Provozování a pořádání cirkusových představení, varieté a podobných akcí. Provozování pouťových atrakcí, zábavních parků, kulečníkových heren, minigolfových drah, bowlingových center a kuželen, pokud slouží komerčním účelům, počítačových heren, hracích automatů a dalších zařízení a akcí sloužících zábavě.

Ještě bych si tam přidal zprostředkování služeb, k DPH se nepřihlašuj, aspoň ze začátku.
M.Šmerda

Offline

 

#3 2009-09-21 16:32:40

samba
Člen/ka

Re: Ozvučení kulturních akcí.

Ok.Díky Marťas.K DPH se neplánuji přihlašovat,jelikož si myslím,že by z toho pro mě žádná výhoda neplynula.Jelikož pro lidi co dělám nejsou plátci DPH.Můžeš mi více priblížit ještě ten přídavek zprostředkování služeb.Co z toho pro mě plyne za výhody?
Počítám s tím,že se nic víc neplatí na živnostenském ůřadě pokud tyto 2 slůvka zprostředkování služeb bude připsáno k činnosti "Pořádání kulturních produkcí, zábav a provozování zařízení sloužících zábavě".Nebo snad ano?
M.Pobucký

Offline

 

#4 2009-09-22 09:51:59

Martas
Člen/ka

Re: Ozvučení kulturních akcí.

V podstatě obsahů náplní prací v živnosti můžem mít několik, čím víc, tím líp, žádný příplatek za to není (zaplatíš jen tisícovku za živnostenský list jako takový), tudíž pokud k tomu přidáš i ,,Zprostředkování obchodu a služeb", nic tím nezkasíš a stát tě to nic nebude.:)

*Zprostředkování nákupu a prodeje věcí movitých, včetně případného provádění obchodních transakcí na účet jiných nebo v zastoupení jiného. Zprostředkování služeb v dopravě (dopravní dispečink a podobně), v oblasti řemeslných prací (například rychlých služeb zámečníků, instalatérů a podobně), zprostředkování stavebního spoření, zprostředkování úvěrů, zahraničně-studijních pobytů (au-pair) a zprostředkování jiných služeb.

Obsahem živnosti není zprostředkování nákupu a prodeje nemovitostí, zprostředkování nákupu a prodeje kulturních památek a předmětů kulturní hodnoty, zprostředkovatelská činnost v pojišťovnictví, zprostředkování zaměstnání, činnost zprostředkovatelů a rozhodců kolektivních sporů, zprostředkování prodeje zájezdů a jiných služeb cestovního ruchu, zprostředkování přepravy nákladů (zasilatelství) a podobně.

Offline

 

#5 2009-09-25 08:24:42

Nela
Člen/ka

Re: Ozvučení kulturních akcí.

Tvoje živnost se bude jmenovat "Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 - 3 živnostenského zákona". Zvolení oborů je pouze tvoje vůle oznámit úřadů, smluvním partnerům i spotřebitelům jakým oborem se zabýváš, tzn. jestli uvedeš jeden obor nebo všech osmdesát je jedno, ze zákona máš nárok na provozování všech činností spadajících do živnosti volné.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB