Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-08-03 13:26:22

mertas
Člen/ka

Jaké povinnosti vlastně mám?

Po několika letech podnikání stále znovu a znovu narážím na "povinnosti", které mi nikdo na začátku nesdělí.
Pracuji s několika daňovými poradci, chodím s otevřenýma očima, ptám se známých podnikatelů a stále znovu a znovu zjišťuji, že se mne týká tento a tento zákon s těmi a těmi povinnostmi platit poplatky, vykazovat data, odevzdávat, informovat.

Ptám se na koho se tedy obrátit? Ví vůbec někdo v téhle zemi co se koho vlastně týká nebo o to jde, že se nikdo ve změti zákonů nevyzná???

předem díky za radu

Offline

 

#2 2009-08-08 22:46:58

Zdena
Moderátorka

Re: Jaké povinnosti vlastně mám?

Žádný kompletní seznam povinností asi nenajdete. Vždyť každý obor činnosti má svoje specifika a tím pádem i odlišné povinnosti, které se navíc mohou několikrát v roce změnit.

Asi před dvěma lety mi známý poslal mailem Přehled základních povinností zemědělského podnikatele (aneb byrokratem proti své vůli), které vytvořil Ing. Šebek z Asociace soukromého zemědělství v lednu 2006. Ráda bych je zkopírovala do diskuse, ale bez svolení autora si netroufám a výčet povinností navíc zabírá téměř 9 stran.  Pokud by zemědělci tyto povinnosti respektovali, tak asi umřeme hlady:-)

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB