Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-07-27 15:35:18

Gabfa
Člen/ka

DIČ

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem si založila živnost na administrativu. Nyni mi přišlo z Finančního úřadu, že mi přidělili DIČ. Znamená to, že jsem plátce DPH? Je to moje první živnost a vůbec nevím co mám dělat. Děkuji za odpověď.

Offline

 

#2 2009-07-27 19:24:25

JANAA
Člen/ka

Re: DIČ

Ne ne, nejste plátcem DPH, pokud se k plátcovství DPH nepřihlásíte, ať již ze zákona či dobrovolně. Přidělené daňové identifikační číslo je číslo, pod kterým komunikujete s finančním úřadem. Zcela jistě je toto číslo Vaše rodné číslo, a své rodné číslo budete užívat jako variabilní symbol pro platbu vůči finančnímu úřadu.   

Offline

 

#3 2009-07-28 08:49:35

Gabfa
Člen/ka

Re: DIČ

Já Vám mockrát děkuji za odpověď. Měla jse strach, že jsem něco prošvihla. ŽL mám již od dubna a teprve nyní mi toto rozhodnutí poslali a již jsem vystavila několik fa, tak jsem si myslela, že to musím mít uvedené i na fakturách. DPH se mi platit nechce, jelikož mám živnost na asistetku a vystvuji fa pouze 4 lidem  pro jiné účeli ho nevyužívám.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB