Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-03-08 19:41:11

jaja.la
Člen/ka

Úrok z úvěru

Dobrý den, chtěla bych Vás ještě požádat o radu. Na potvrzení o zaplacených úrocích manželky, není zapsán manžel jako další účastník k úvěru. Stavební spořitelna byla požádána o zápis manžela jako účastníka úvěru, ale SS to neprovedla. Může být uplatněn úrok z úvěru? Stačí napsat např. čestné prohlášení, že je taktéž manžel účastníkem smlouvy? Díky za odpověď.

Offline

 

#2 2009-03-19 23:29:09

Zdena
Moderátorka

Re: Úrok z úvěru

Čestné prohlášení podle mého názoru nestačí.

Offline

 

#3 2009-03-20 17:16:04

Jirina
Host

Re: Úrok z úvěru

Chtěl bych se také optat na toto téma. Mame s manželkou podobny případ. Mame každy na sebe uvěr podepsany se SS se souhlasem druha. Opět to také SS odmítá potvdit do výpisu uroků. Stačilo by, kdybych s manželkou sepsal slmouvu o přistupitelství k jejímu úvěru??
Děkuji za odpověd.

 

#4 2009-03-25 00:40:34

Zdena
Moderátorka

Re: Úrok z úvěru

Na potvrzení o úrocích nemusí být manžel zapsán. Důležité je, aby byl účastníkem úvěru podle smlouvy. Pokud byla smlouva uzavřena v době trvání manželství a manželé nemají upravené společné jmění, pak je manžel - podle mého názoru - účastníkem automaticky.

Kopíruji text z Abecedy mzdové účetní:
Za účastníky smlouvy se považují i osoby, které jako dlužníci přejímají práva a povinnosti uvedené ve smlouvě, i když ve smlouvě uvedeni nejsou, nebo k závazku o úvěru přistoupily později na základě následně uzavřené smlouvy o převzetí dluhu, nebo převzetí závazku. Ve smluvní praxi jsou označovány jako spoludlužníci, nebo klienti. Nepatří sem ručitelé.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB