Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-02-21 19:46:05

Michal3D
Host

Leasing nebo úvěr? byt ci nebyt platcem dph?

dobry den,

zacal jsem podnikat a dekuji vasemu serveru - poskytl mi spoustu uzitecnych informaci. bohuzel si ale nejsem jist s nasledujicimi vecmi ohledne koupe auta, proto predem dekuji za odpoved

chci si koupit ojete auto pro podnikani - je vyhodnejsi uver nebo leasing? resp. vzhledem k tomu, ze od letosniho roku je doba pro odpis auto prodlouzena na 5 let je nutne si kvuli tomu brat uver/leasing na 5 let?? nebo je mozne kvuli nizsim urokum si vzit uver/leasing na tri leta a odepisovat pak let 5??..a jak je to s odpisem akontace?

a kdyz bych se chtel kvuli odpoctu dph za auto N1 a pocitac registrovat jako platce dph, neni to pro me nevyhodne? kdyz nemam obrat nad milion korun??- firmy pro ktere pracuji jsou platci dph!!!

jeste jednou iky za odpoved

 

#2 2008-02-24 13:16:38

Zdena
Moderátorka

Re: Leasing nebo úvěr? byt ci nebyt platcem dph?

V současné době bych dala přednost úvěru, leasing má daňová rizika, hlavně při nedodržení podmínek přesně podle zákona o daních z příjmů. Akontace se při leasingu rozpočítává na celou dobu trvání nájemního vztahu. Pokud si vezmete úvěr a auto bude ve vašem vlastnictví (pozor na výhradu vlastnictví ve smlouvě), pak budete jako výdaj na podnikání uplatňovat odpisy. Přijetí úvěru a jeho splátky (splátky jistiny) budou příjmem a výdaji bez vlivu na základ daně.
Plátcovství DPH pro vás bude nevýhodné hlavně v tom smyslu, že vám přidělá práci a starosti s doklady. Odběratelům vaše plátcovství vadit nebude, mohou si odečíst DPH (pokud vaše plnění použijí v souladu se zákonem o DPH).

Offline

 

#3 2008-02-26 12:24:18

Michal3D
Host

Re: Leasing nebo úvěr? byt ci nebyt platcem dph?

moc dekuji za odpoved

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB