Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-03-03 13:17:35

trinit
Člen/ka

Odpis DPH u auta na leasing?

Dobrý den, jsem OSVČ, minulý rok jsem uzavřela leasingovou smlouvu (finanční leasing), auto je vedeno na soukromou osobu. Auto hodlám v nejbližší době používat výhradně k podnikání. Navíc jsem se v březnu 09 stala plátcem DPH. Co vše lze v tomto př. daňově uplatňovat z hlediska daně z příjmu a z hlediska DPH. Děkuji.

Offline

 

#2 2009-03-05 14:20:06

Zdena
Moderátorka

Re: Odpis DPH u auta na leasing?

Z hlediska daně z příjmů lze uplatnit nájemné podle § 24, odst. 4 zákona o daních z příjmů, pokud finanční pronájem splňuje uvedené podmínky - nutno pročíst zákonná ustanovení. Z hlediska uplatňování výdajů na dopravu je možné uplatnit pouze prokázané výdaje podle § 24/2/k), bod 4. zákona o daních z příjmů.
DPH na vstupu dle splátkového kalendáře (který je daňovým dokladem pro účely DPH) lze uplatnit pouze u vozidel, které nemají ve velkém TP zapsanou kategorii M1.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB