Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-02-19 09:24:17

jajina
Člen/ka

Přehled pro zdrav.pojištovnu

Prosim o pomoc
Syn je v cast.inv. duchodu. Zahajil podnikani v breznu 08, je mozne, ze pri vydelku cca 6 tis. za rok mu vyjde, ze ma doplatit 500 Kc na zdravotni pojisteni a zalohy na pr. rok cca 42 Kc/mesic.
Docetlla jsem se na Vasich strankach, ze u CSSZ musi byt minimalni vydelek mesicne xxxx, aby se platilo socialni pojisteni. Pro zdravotni to asi neplati nebo jsem spatne pocitala? Pouzila jsem formular z netu ASPEKT - kde by se to melo vypocitat skoro samo.
Dekuji za Vas nazor.
Jajina

Offline

 

#2 2009-02-19 19:10:19

Zdena
Moderátorka

Re: Přehled pro zdrav.pojištovnu

Počítala jste dobře. Pro zdravotní pojištění neplatí hranice povinné účasti, ZP se platí vždy. Syn má jako ČID tu výhodu, že zaplatí pojistné jen ze skutečného rozdílu příjmů a výdajů. Uvedené částky doplatku a záloh odpovídají výdělku cca 7.400,- Kč. Zálohy na rok 2009 může poslat předem jednou částkou.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB