Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-02-18 16:07:20

Honza80
Host

Zdravotní pojištění v době nezaměstnanosti

Chtěl bych se zeptat. Byl jsem teď čtyři měsíce nezaměstnaný (tedy bez příjmů) a neplatil jsem si zdravotní pojištění. Příští měsíc již začnu vydělávat podnikáním, takže zdravotní pojištění za ty čtyři měsíce budu moct splatit. Ale zajímalo by mě, jestli by je za mě nemohl zpětně zaplatit stát (přece jen by to bylo fér). Proč se ptám? Bohužel jsem během těch čtyři měsíců nebyl nahlášen na úřadu práce a nebral jsem žádnou podporu (žil jsem jen z toho, co jsem měl vyděláno), ale dalo by se to třeba nějak zařídit (aspoň zčásti) pokud bych se tento měsíc ještě někde nahlásil? Díky za odpověď.

 

#2 2008-02-18 20:42:36

Zdena
Moderátorka

Re: Zdravotní pojištění v době nezaměstnanosti

Bohužel, zpětně už s tím nejde opravdu nic udělat. Jediné místo, kde se můžete hlásit, když nechcete platit ZP, je úřad práce, ale ten vás se zpětnou platností nezaregistruje.

Offline

 

#3 2008-02-18 21:12:48

Honza80
Host

Re: Zdravotní pojištění v době nezaměstnanosti

Aha. Diky za odpoved. Tak ja se tam zkusim zaregistrovat aspon na ten mesic.

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB