Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-02-03 12:29:44

dvorakova
Člen/ka

živnost volná

Prosím o radu.Podnikám v oboru volné živnosti-grafické činnosti, k tomuto oboru mám vystavený živnotenský list (č.24). Když si u mě zákazník objedná  katalog nebo vizitky. Já zpracuji návrh, zadám do tisku do nějaké tiskárny. Zaplatím fakturu za vytisknutí.- dám do zdanitelných výdajů. Zákazníkovi dám celkovou fakturu (za vytvoření návrhu a tisku). Musím mít živnostenský list ještě na jinou volnou živnost ? Nebo zprostředkování tisku apod. souvisí s mojí živností ? Předem Vám děkuji za odpověď.

Offline

 

#2 2009-02-03 21:50:02

Zdena
Moderátorka

Re: živnost volná

Zajištění tisku je pouze služba, kterou poskytujete zákazníkovi v souvislosti se svojí činností. Pokud byste si chtěla přidat další obory živnosti volné, tak můžete - například obor Vydavatelské činnosti, polygrafická výroba, knihařské a kopírovací práce, nebo pokud jde o reklamní katalogy tak i obor Reklamní činnost, marketing, mediální zastoupení. Podle mého názoru je to zbytečné, neboť uvedené živnosti ve skutečnosti neprovozujete. Po velké novele živnostenského zákona máte oprávnění na živnost volnou, která všechny tyto obory obsahuje, jenom je nebudete mít vypsané na výpisu z živnostenského rejstříku.

Offline

 

#3 2009-02-04 15:01:02

dvorakova
Člen/ka

Re: živnost volná

Děkuji Vám za odpověď.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB