Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2009-01-14 15:12:23

HorakovaPe
Člen/ka

Zaměstnanec a vízum

Dobrý den
mám tento dotaz: zaměstnankyně (občanka Ukrajiny) je vyslána služebně do Anglie, potřebuje k tomu vízum. Může si vízum dát do nákladů zaměstnavatel, tak že ho zaměstnankyně zaúčtuje do  cestovních náhrad. Já si myslím, že ne. Alespoň jsem to nikde nenašla jako náhradu.
Díky Petra

Offline

 

#2 2009-01-15 00:12:55

Zdena
Moderátorka

Re: Zaměstnanec a vízum

Já bych to klidně dala na 512 jako nutný vedlejší výdaj.Rozsah nutných vedlejších výdajů není zákoníkem práce nijak specifikován, podmínky pracovních cest jsou u každého zaměstnavatele jiné. Rozhodnutí o nezbytnosti a účelnosti výdajů je tedy plně v kompetenci zaměstnavatele. Bez víza by se Ukrajinka do Anglie nedostala, takže se opravdu bude jednat o nutný výdaj. Navíc pokud vyšlete na pracovní cestu zaměstnance, o kterém víte, že nemá  vízum do cílové země, tak ho přece nemůžete nutit, aby si je platil sám.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB