Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-01-22 16:57:40

Travex
Host

Jméno firmy

Dobrý den.Chci založit živnost řemeslnou a ne s.r.o.Může se firma jmenovat jinak než mým jménem? Např. Blocksystem. Jak postupovat na živnosťáku a kde zjistím jestli je můj název neobsazený?

 

#2 2008-01-22 17:29:31

eizon
Host

Re: Jméno firmy

Dobrý den, taky jsem se na název firmy jako živnostník informoval, ale na jiné stránce. Je to trochu složitější, ale jde to. Klikněte sem:

http://www.podnikatel.cz/diskuse/zaciname/386/

 

#3 2008-01-23 10:44:05

Jezinka
Host

Re: Jméno firmy

díky za odkaz
Mám k tomu ale jeden dotázek, nevím, jestli to správně chápu. Pokud se tedy bude firma jmenovat jinak než mým jménem, bude zapsána v OR, znamená to automaticky, že musím vést podvojné účetnictví? I když jinak by stačila daňová evidence či výdaje paušálem....
Je to tak? Chápu to dobře?

 

#4 2008-01-23 19:05:04

eizon
Host

Re: Jméno firmy

Jsem laik, ale podle vysvětlení na onom zmiňovaném odkazu, kde je uveden i patřičný zákon, je nutno v tomto případě vést podvojné účetnictví. Ale na reklamní letáky, internetovou adresu a prezentaci či jinou formu propagace se snad může uvést jiný název než vlastní jméno - to postačí uvést v kontaktu na vás. Na fakturách a úředních dokumentech se však musí uvádět jen jméno podnikatele.

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB