Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-12-16 14:03:47

Karolína
Host

podnikání + nástup do zaměstnání po rd

v květnu 2009 nastupuji po rodičovské dovolené do původního zaměstnání.Současně od ledna 2009 budu podnikat na žl.Od června bych tedy měla platit zálohy zdaravnotní a soc.pojištění v důsledku podnikání a souběžně budu pracovat pro svého zaměstnavatele na hl.prac.poměr.Vím,že abych nemusela platit zálohy na zdrav.+soc.pojištění,musím doložit své příjmy,aby bylo prokázáno,že jsem zaměstnancem na hl.prac.poměr.Což samozřejmě nebude např.v červnu 2009 možné,ovšem zpětně bych to doložit mohla.Budou mi peníze,které budu muset platit na soc+zdrav.pojištění později vráceny?

 

#2 2008-12-27 13:41:58

Zdena
Moderátorka

Re: podnikání + nástup do zaměstnání po rd

Pokud budete zaměstnaná, tak nebudete muset platit zálohy na zdravotní pojištění, pojistné odvedete až po skončení roku 2009 na základě přehledu o příjmech a výdajích a to podle skutečných příjmů a výdajů.
Zaplacené zálohy na sociální pojištění vám budou vráceny, pokud doložíte dostatečný příjem ze zaměstnání za rok 2009 nejpozději do konce dubna 2010.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB