Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-11-27 22:21:32

Tomas Reinbergr
Host

Odmena clena obcanskeho sdruzeni

Dobry den,

rad bych se zeptal na jednu vec v souvislosti s ucetnictvim obcanskeho sdruzeni. Zalozili jsme sportovni obcanske sdruzeni, ktere ma 3 cleny. Nejsem si jisty, jak to je s vyplacenim odmen temto trem clenum sdruzeni, kteri jsou zaroven vsemi cleny jeho spravni rady a tedy tzv statutary. Jeden z nich jsem ja, predseda spravni rady. Mluvil jsem se dvema ucetnimi, ale kazdy mi rekl neco trochu jineho. Jakym zpusoben muzu pravidelne odmenovat tyto tri cleny sdruzeni, kteri jsou zaroven cleny spravni rady? Jedna se o nejakou formu pracovniho vztahu, nebo jde o odmenu statutara/mandatni smlouvu? Je tento naklad pro sdruzeni danovym nakladem?

Musi o.s. vest podvojne ucetnictvi, nebo staci danova evidence?

Dekuji za odpoved, pripadne mi prosim poradte, kdo mi kde poradi.

 

#2 2008-11-29 21:57:04

Zdena
Moderátorka

Re: Odmena clena obcanskeho sdruzeni

Pokud vaše příjmy za poslední uzavřené účetní období (neuvádíte, kdy jste založili OS), nepřesáhly 3 mil. Kč, pak můžete vést jednoduché účetnictví podle předpisů, které upravovaly účtování v soustavě jednoduchého účetnictví, ve znění platném k 31.12.2003. Můžete tedy vést buď podvojné, nebo jednoduché účetnictví, daňovou evidenci nikoliv.

Ve věci odměňování se zkuste poradit (nebo něco vyhledat v historii) buď na Účetním světě: 

http://www.ucetnisvet.cz/      nebo ještě lépe na BC: http://business.center.cz/business/diskuze/

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB