Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-11-23 08:57:30

hanka224
Člen/ka

Výpočet daně - při RD

Dobrý den, potřebovala bych poradit jak je to s odvodem daní z příjmu za rok 2008. Bylo zrušeno společné zdanění i minimální základ daně. Jsou nějaké výhody při platbě daně z příjmu při rodičovské dovolené? Někdo říká, že se daň neplatí vůbec, někdo že se prostě zdaní 15ti %. Kde je pravda? Záleží i na výši zisku? Děkuji za odpověď.

Offline

 

#2 2008-11-23 21:28:08

Zdena
Moderátorka

Re: Výpočet daně - při RD

Z pohledu daně z příjmů nejsou při rodičovské dovolené žádné zvláštní výhody. Je ale vysoká  sleva na dani na poplatníka, která činí 24.840,- Kč. To znamená, že pokud budete mít základ daně (příjmy po odečtení výdajů a případných nezdanitelných částí daně - dary, životní pojištění, penzijní připojištění atd.) do výše 165.600,- Kč, tak nebudete platit daň z příjmů, vypočtenou daň plně pokryje sleva na dani. Ze základu daně vyššího odvedete daň z příjmů ve výši 15% za předpokladu, že nemáte ještě nějaké další slevy na dani.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB