Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2008-10-31 13:58:04

hanii
Člen/ka

jak správně vystavit fakturu

Dobrý den. chtěla bych se zeptat na vystavování faktur.

Nejsem plátce DPH tudíž vedu jen DE a většina plateb za zboží mi příchází na účet a zboží odesílám až po připsání peněz na účet ale zajímalo by mě jak správně vystavit datumy na faktuře?Dočetla jsem se že datum splatnosti na faktuře je den kdy došla platba na účet,je to pravda? Tudíž bych vlastně mohla vystavovat faktury nejdříve až v den kdy mi dorazila platba, protože nemohu vědět kdy mi platba přesně dorazí.....

Původně jsem si myslela,že na faktru napíši datum vystavení (v den kdy jsem ji vystavila a poslala zákazníkovi podklady k platbě e-mailem) a datum splatnosti za 14 dní ode dne vystavení a do DE si fakrutu zapíši jako zaplacenou až když mi přijde platba.

Předem děkuji za pomoc a radu

Hanka

Offline

 

#2 2008-11-01 23:59:20

Zdena
Moderátorka

Re: jak správně vystavit fakturu

Myslíte si to naprosto správně:-)
Splatnost faktury (den, kdy byste ráda měla peníze na účtu) a úhrada faktury (den, kdy peníze skutečně na účet dorazily) jsou dva rozdílné pojmy.

Offline

 

#3 2008-11-02 23:15:14

hanii
Člen/ka

Re: jak správně vystavit fakturu

děkuji za odpověď

takže v době vystavovení faktury uvedu datum vystavení a datum splatnosti a až dojde platba na účet dopíši si na fakturu poznámku "platba došla ten a ten den" (pro lepší orientaci ) je to tak možné??

Offline

 

#4 2008-11-02 23:59:18

Zdena
Moderátorka

Re: jak správně vystavit fakturu

Ano, tak je to v pořádku. Také si dopisuji na faktury poznámky:-)

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB