Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » DPH
  •  » Zálohová faktura v RPDP - výkup surovin.

#1 2022-04-04 19:45:27

jola
Člen/ka

Zálohová faktura v RPDP - výkup surovin.

Dobrý den paní Zdeno,  prosím o radu. OSVČ plátce DPH, činnost výkup surovin/sběrna/, fakturuje v režimu přenesené povinnosti.
Získal nového odběratele na barevné kovy a chce po něm uhradit 70% částky z dodávky kovů ihned na BÚ. Prosím, jaký doklad má vystavit. Je to vlastně záloha, ale tuším, že v režimu PDP se zálohové faktury nevystavují. Nebo se mýlím a můžu zálohovou fakturu vystavit, nikde se neobjeví až v konečné faktuře ta už bude v RPDP.

Moc děkuji za odpověď.                                                                                                              Jarmila

Offline

 

#2 2022-04-05 01:36:23

Zdena
Moderátorka

Re: Zálohová faktura v RPDP - výkup surovin.

Dobrý večer, paní Jarmilo. Zálohové faktury se vystavují. Ale nevystavují se daňové doklady na přijaté zálohy. Záloha bude odečtena až v konečné faktuře a ta bude v RPDP, jak píšete.

Offline

 

#3 2022-04-05 08:23:13

jola
Člen/ka

Re: Zálohová faktura v RPDP - výkup surovin.

Dobrý den paní Zdeno, děkuji za rychlou odpověď. Hledala jsem v zákoně o DPH a nemohla jsem najít. Proto jsem se chtěla poradit s Vámi.

Hezký den.

Offline

 
  • Index
  •  » DPH
  •  » Zálohová faktura v RPDP - výkup surovin.

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB