Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2021-02-18 13:40:19

jola
Člen/ka

Daňová úspora u spolku.

Dobrý den paní Zdeno, loni jsem podávala DPPO 2019 spolku, ZD 65.000,-,daň 12.350,-tady jsme využili §20 odst.7 ,který umožňuje snížit základ daně /300.000,-/, daň teda 0,-,tudíž vznikla daňová úspora 12.350,-. V roce 2020 musí spolek tuto daňovou úsporu využít,třeba na nákup drobného majetku. O úspoře se nikde neúčtuje,jenom si poznačím na FP,že bylo čerpáno z daňové úspory. Ještě dodám,že spolek vede jednoduché účetnictví.Je to tak,prosím správně. Ale nikde jsem se nedočetla,zda se tato daňová úspora musí někde zveřejnit /přehled o majetku a závazcích/,ale nevím jako co bych to zapsala. jsem z toho celá zmatená. Prosím,pokud znáte odpověď na mou otázku budu ráda.
Moc děkuji za váš názor a čas.                                                                                                      Jarmila.

Offline

 

#2 2021-02-19 19:12:41

Zdena
Moderátorka

Re: Daňová úspora u spolku.

Dobrý večer, paní Jarmilo. Předesílám, že o spolcích vím lautr ....., ale řekla bych, že je to tak, jak píšete. Myslím, že neexistuje povinnost zveřejňování daňové úspory. V případě kontroly byste měli být schopni prokázat, že jste úsporu využili do konce následujícího roku (bývaly to 3 roky). K tomu postačí poznámka na FP.

Offline

 

#3 2021-02-21 20:06:35

jola
Člen/ka

Re: Daňová úspora u spolku.

Dobrý večer paní Zdeno, děkuji,že jste mi věnovala čas a odpověděla na můj dotaz. Asi to tak bude,ale pro jistotu jsem našla paní,která vede účetnictví spolků,tak jsem ji dnes zkusila napsat email,tak uvidím,zda mi toto potvrdí.

Ještě jednou děkuji a přeji hezký večer.                                                                                             Jarmila

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB