Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2020-06-16 17:07:40

Magdaléna1
Člen/ka

Příjmy od Amazon - daně a účtování

Dobrý den,
mám ŽL a nejsem plátce DPH, prodávám svoje zboží přes Amazon v Anglii, kam ho nejdříve z ČR zašlu a oni jej posléze zasílají do různých zemí jako je třeba Itálie, Francie, Německo a další, kde Amazon zboží prodá a pak mi na český účet v českých korunách pošle peníze.
Chtěl bych se zeptat, zda je nutné, abych se registroval k DPH, pokud z českého plnění mám obrat pro DPH pod milion korun, avšak když k tomu přičtu příjem od Amazonu, jsem přes milion (tudíž povinná registrace k DPH) - jde mi o to, jestli se do tohoto obratu počítají i příjmy od Amazonu ?
Anebo se musím stát identifikovatelnou osobou (DPH) ? (Na těch jejich výpisech jsou vidět poplatky, které si Amazon strhává.)
V Anglii jsem registrovaný k DPH.
Co se týká daně z příjmu, tak nevím, zda můžu jednoduše vzít částky, které mi přišly na účet a zdanit je v ČR a tím je to vyřešené, anebo zda jsou zde nějaká další úskalí, něco co bych měl vědět jak postupovat ? Vykážu je jako příjmy ze zahraničí ? A kam je v DP zapíši ?
Dále mě pak zajímá jestli by pro mě nebylo výhodnější stát se právnickou osobou ?
Předem moc, moc, moc  děkuji za pomoc.
Dvořák

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB