Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2019-10-24 16:58:38

ilca
Člen/ka

Poskytování služeb do zahraničí

Hezký den. Měla bych dva dotazy ohledně poskytování služeb zahraničním klientům. Jsem webdesignerka, OSVČ, neplátce DPH.

1) Ráda bych nabídla své služby (tvorbu webových stránek) i zahraničním klientům. Slyšela jsem, že když bych poskytovala služby do zahraničí v rámci EU, tak se musím stát identifikovanou osobou a plátcem DPH. Nerada bych si zbytečně komplikovala život, a tak jsem se rozhodla, že bych nabízela své služby pouze do zemí mimo EU (nejspíš do USA, protože umím dobře anglicky).
Budu v tomto případě postupovat stejně, jako když dělám web pro klienta z ČR (prostě pošlu fakturu, přeloženou do angličtiny, a klient mi pošle peníze?), nebo je třeba řešit nějaké další věci?

2) Ráda bych také vytvořila pár online videokurzů pro vzdělávací platformu Udemy, která sídlí v USA. Ten kurz bude prostřednictvím jejich webu přístupný za peníze pro lidi z celého světa s tím, že vydělané peníze mi budou chodit v určitých intervalech od té firmy, která si odečítá nějaké provize. Je v tomto případě nutné něco řešit, nebo stačí jen ty příjmy zahrnout do příjmů v daňovém přiznání.

Díky za odpověď!

Offline

 

#2 2019-10-30 13:31:00

ilca
Člen/ka

Re: Poskytování služeb do zahraničí

Nikdo neví? :-(

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB